سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر کس ادعا کند که به انتهای دانش رسیده است، نهایت نادانی خود را آشکارساخته است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :0
بازدید دیروز :19
کل بازدید :2148
تعداد کل یاداشته ها : 2
04/2/10
12:16 ص
نحوه ی راه اندازی اولین مدرسه ی دولتی در بندر دیّر

برگهایی از تاریخ

نحوه ی راه اندازی اولین مدرسه ی دولتی در بندر دیر

20 : تاریخ : در سال 1305 شمسی آقای سید محمد کاظم بهبهانی رییس اداره ی معارف و اوقاف بنادر جنوب پیشنهاد تاسیس یک مدرسه ی دو کلاسه را در دیر به اداره ی کل معارف ایالتی فارس دادند . این پیشنهاد مورد پذیرش واقع شد و در تاریخ یازدهم اسفند همان سال دبستانی دو کلاسه با نام «دبستان دولتی نمره ی 7 دیر» با مدیریت میرزا عبدالکریم سعادت و آموزگاری یکی از اعضای اداره ی معارف بوشهر به نام میرزا عباس آغاز به کار کرد . آقای سعادت اطلاعیه ای مبنی بر تاسیس مدرسه در بندر دیر منتشر کرد و مردم را از این رویداد مهم با خبر کرد . اهالی دیر با « نهایت خوشحالی و خوشوقتی» روی به دبستان آوردند و کودکان در سن تعلیم خود را برای دانش آموزی به او سپردند.استقبال مردم به حدی بود که در سه روز اول پس از انتشار اعلامیه ی افتتاح مدرسه ، 20 نفر از کودکان دیری در آن ثبت نام شدند .

میرزا عباس به دلیل مشکلاتی که برای خانواده اش پیش آمد ، بیش از یک ماه در دیر اقامت نکرد و در اواخر اسفندماه به بوشهر مراجعت نمود . آقای سعادت ، مدیر مدرسه چون نمی توانست به تنهایی مدرسه را اداره کند ، برادر خود میرزا علی را به طور غیر رسمی به تدریس کلاس اول این مدرسه گماشت . خدمت میرزا علی ، دیری نپایید ؛ چون در همین اوان یکی از اهالی بندر دیر به نام «سید کوچک قاهری » فرزند سید عبدالله الموسوی درخواست استخدام خود در مدرسه ی دولتی دیر را به اداره ی معارف و اوقاف بوشهر تقدیم کرد . سید کوچک جوانی خوش اخلاق و مورد اعتماد مردم دیر بود . او که سواد مکتبی داشت ، خود نیز مکتب خانه ای دایر کرده بود و به کودکان دیری قرآن می آموخت . آقای میرزا عبدالکریم سعادت نظر موافق خود با استخدام سید کوچک قاهری را به اداره ی معارف و اوقاف جنوب اعلام کرد و بدین ترتیب بر اساس قراردادی که در تاریخ 7/1/1306 بین اداره ی اوقاف و معارف جنوب و آقای قاهری منعقد گردید ، ایشان از این تاریخ به عنوان آموزگار کلاس اول دبستان دولتی نمره ی 7 دیر کار خود را شروع کرد .

چندین سال بعد یعنی در سال 1313 آقای سید محمد صادق نبوی مدیر دبستان عنصری کنگان در مورد دبستان نمره ی 7 دیر گزارشی به بوشهر ارسال نمود . در این گزاذش بر اساس اسنادی که در اختیار داشت ، تعداد دانش آموزان دیر را به شرح ذیل گزارش نمود :

سال 1306 کلاس اول 20 دانش آموز / کلاس دوم 3 دانش آموز

1308 : کلاس اول 19 نفر/ کلاس دوم 7 نفر

1309 : کلاس اول 8 دانش آموز /کلاس دوم 16 دانش آموز

1310: کلاس اول : 15 نفر ./ کلاس دوم 16 دانش آموز

1311 : کلاس اول 8 دانش آموز / کلاس دوم 16